t

mesec i zdravlje

MENE MESECA ZA LEPOTU I ZDRAVLJE

 

Mesec je prirodni satelit planete zemlje. Svojom gravitacijom utiče na sav živi svet na našoj planeti. Taj uticaj je najpre vidljiv kroz plimu i oseku. Odnosno - mesec dovodi do (po)kretanja vode na Zemlji, bilo da je u pitanju voda koja postoji slobodno na njenoj površini ili kao podzemna, bilo da je voda koja je sastavni deo živih organizama.

EVO NEKOLIKO PRIMERA GDE MOŽETE ISKORISTITI MESEČEV UTICAJ KADA SU ZDRAVLJE I LEPOTA U PITANJU:

MLAD MESEC, KAO I VREME PRVE ČETVRTI su faze kada mesec "vuče" vodu na gore svojom gavitacijom. To je vreme kada se mesec "puni". U toku ove faze šišajte ili skraćujte kosu ako želite da raste brže. Isto važi i za nokte. Nemojte se obeshrabriti ako vam dijeta u ovom periodu ne pokazuje željene rezultate. To je zato što mesec utiče na vaše telo tako da skuplja vodu. Poželjno je da se ne rade operativni zahvati u ovom periodu jer rana sporije zarasta, vlažnija je u može doći do komplikacija (najbolje je da se posavetujete sa svojim lekarom).

PUN MESEC I DRUGA ČETVRT - su faze kada mesec počinje da opada, da se oslobađa viška. Ovo je odlično vreme da krenete sa dijetom, jer će se i vaše telo lakše prazniti. Ako želite da vam kosa sporije raste, da vam frizura na primer duže ostane ista, posetite svog frizera u ovom periodu. Takođe, ako želite da vam nokti rastu sporije, skraćujte ih nakon punog meseca. Što se tiče operativnih zahvata, kao i poseta zubaru, ovo je bolje vreme za to nego kada je mlad mesec ili prva četvrt, ali najpre konsultujte svog lekara.

 

Slika ispod pokazuje mene meseca za 2016. godinu:

mene