ULJE KONOPLJE

ulje konoplje

U prehrambenoj industriji konopljino ulje može imati široku primenu. Visoke je hranjive vrednosti i bogat je izvor esencijalnih amino i masnih kiselina sa idealnim odnosom omega-3, 6 i 9 masnih kiselina. Ove kiseline su neophodne za normalno funkcionisanje ćelija, prilikom snižavanja nivoa holesterola i plaka čije gomilanje  u krvnim sudovima dovodi do arteroskleroze. Ovo ulje se sve više uvodi u prehrambenu industriju, u proizvodnju zdrave hrane, kao što su, na primer, pločice od konopljinog semena, pivo ili sir od konoplje, itd.

Istraživanja su dokazala da ljudi koji obole od kancera imaju nizak nivo melatonina u svom telu. Pušenje konoplje povećava nivo melatonina. Dok konopljino ulje, kao koncentrat, u značajno većoj meri može podići nivo melatonina oko 1000 puta. Rik Simpson već godinama pokazuje ljudima kako da izleče kancer uz pomoć konopljinog ulja. Komercijalno legalna ulja - konopljino i ulje marihuane bogato THC-om su biljna ulja najbogatija proteinima.

Upotreba konopljinog ulja
Gde god se nafta danas nalazi u upotrebi danas, u prehrambenoj, kozmetičkoj, farmaceutskoj, itd. Industriji, ulje konoplje se može iskoristiti kao zamena. Pri tome, ono je zdravije i potpuno prirodno.
Tako, možemo ga koristiti:

  1. U kuhinji – veoma je visoke hranjive vrednosti ali nije pogodno za visoke temperature.
  2. Može se koristiti kao bio dizel, kao i druga prehambena ulja
  3. Skoro sve što se danas pravi od plastike se može napraviti korišćenjem baze od konopljinog ulja umesto od nafte, a da se u procesu proizvodnje ne izdvajaju otrovne materije
  4. Za proizvodnju boja i lakova, koji nisu toksični
  5. Za negu kože – ublažava ekceme, psorijazu, akne, suvoću kože. Nakon tuširanja se nanosi na kožu. Pri tome se masira koža i stimuliše cirkulacija što dovodi do višestrukog delovanja - korisne materije obogaćuju kožu a cirkulacija hrani ćelije kože i odnosi otrove. Zato upotreba ovog ulja dovodi do smanjenja prisustva celulita.